Zoek artikel

Explosies bij zeer grote brand op industrieterrein Tilburg (NOS journaal)

In Tilburg woedt een zeer grote brand in vier bedrijfspanden op het industrieterrein Kraaiven. Er zijn meerdere explosies geweest. De omgeving van het industrieterrein is afgezet.

De brand ontstond kort na 03.00 uur, mogelijk in het pand van de industriële banketbakkerij Maître Paul. De brandweer heeft zo’n tachtig mensen ingezet om het vuur te bestrijden.

Om de hulpverleners de benodigde ruimte te bieden, zijn wegen afgesloten. De brandweer roept mensen op niet over de brandslangen te rijden.

Ook de luchtmacht helpt mee: er is een schuimblusvoertuig van vliegbasis Gilze-Rijen ingezet.

Bekijk hier de beelden van de brand:

Er is veel rook, meldt de brandweer. Mensen in de buurt krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten. Onder meer in het Tilburgse stadsdeel Reeshof dalen roetdeeltjes neer. De Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant adviseert de deeltjes weg te spoelen en vervolgens de handen te wassen.

Om 04.30 uur is een NL-Alert verstuurd vanwege de brand. Daar werden Tilburgers wakker van, blijkt uit reacties op sociale media:

In een van de brandende panden zit een bedrijf dat olie opslaat. Volgens een woordvoerder van de brandweer levert dat vooralsnog geen grote problemen op.

De brandweer houdt met metingen in de gaten of er mogelijk gevaarlijke stoffen in de lucht zijn. Wel heeft de brandweer moeite het vuur onder controle te krijgen. Rond 06.30 uur meldde de brandweer dat het vuur was overgeslagen naar een vierde bedrijf.

Het is nog niet duidelijk wat de oorzaak van de brand is. “We willen in eerste instantie voorkomen dat de brand nog verder overslaat. We gaan later kijken naar de oorzaak”, zegt de brandweer.

feeds.feedburner.com/~r/nosjournaal/~4/4J9j62v6AVw

feeds.nos.nl/~r/nosjournaal/~3/4J9j62v6AVw/2302500